Publicat de: newsoss | noiembrie 2, 2007

Bătălia laptopurilor

Se pare că în afârşit proiectul OLPC va fi pus în aplicare luna aceasta în China. Este vorba de 200 de mii de laptopuri şi nu 2,5 milioane cum spera Negroponte prin luna februarie. Preţul lor a crescut semnificativ ajungând la 200 $.

Replica Intel la acest proiect, Classmate PC, deja este pe piaţă în Nigeria. Numai că nigerienii au hotărât să formateze aceste laptopuri şi să instaleze Windows în loc de Mandriva (asta l-a înfuriat foarte tare pe Francois Bancilhon, CEO MAndriva, care s-a luat de Steve Ballmer că umblă cu cioara vopsită la guvernul nigerian). Hacao Classmate PC, acelaşi Classmate PC dar care rulează o variantă de Puppy Linux, se poate găsi prin Vietnam.

Luna aceasta a mai apărut un laptop ieftin, de la Asus,  Asus Eee PC 4, care rulează Xandros.Şi acest proiect se anunţa a fi unul ieftin, însă preţul acestuia s-a dublat, ajungând la 400$.

Aşadar lumea este în fierbere şi cine a spus că nu se poate produce un lapttop la 100$ a avut dreptate. Poate că viitoarul ne va contrazice, dar realitatea este asta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: