Publicat de: newsoss | Octombrie 20, 2007

Încotro va merge Linux?

Un articol profund care ridică o problemă pe care mulţi au încercat să o prezică: ce se va întâmpla cu Linux deacum încolo? Pentru că deşi este hulit şi a început să fie vânat pentru încălcarea diferitor patente, care până cu ceva timp în urmă nu erau luate în considerare de nimeni, Linux a reuşit să devină din ce în ce mai popular şi mai puternic. A rezistat atacurilor SCO dar, din păcate, unii nu au rezistat atacurilor Microsoft şi au semnat celebrele contracte cu gigantul din Redmont.

Două din primele trei distribuţii sunt comerciale: RedHat şi Novell. Ubuntu încă este free. O primă întrebare: oare cât timp distribuţia cu cei mai mulţi utilizatori (cca 6 milioane, după estimările celor de la Canonical) va rămâne gratuită? Pentru că, oricâtă pasiune ar fi, la un moment dat în ecuaţie intervin banii.

Atentatul cu patente al  Microsoft nu a provocat daune distribuţiilor gratuite, iar tocmai cele gratuite devin din ce în ce mai populare. Oare cum va reacţiona Microsoft dacă Linuxul continuă să crească, mai ales că Vista nu este tocmai un succes, nu atât din cauza sistemului de operare cât mai ales din caza cerinţelor hardware (ultima găselniţă, cică plăcile care în acest moment suportă DirectX 10 nu vor fi capabile de a suporta DirectX 10.1; toată asta traducându-se prin costuri mari pentru consumatorul final). Nu cumva va face Microsoft cu Linux aşa cum a făcut Apple cu BSD? Va pune propria interfaţă grafică peste Linuxul actual! Şi dacă o va face, va aduce şi MS Office pe Linux?

Citiţi acest articol pentru că este foarte interesant!

Sursa (aidcă articolul)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: