Publicat de: newsoss | Octombrie 17, 2007

Linspire 6: un pas înainte şi doi înapoi

Săptămâna trecută a apărut Linspire 6. Nu am anunţat apariţia acestui nou release Linspire pentru că … e Linux pe bani. Costă destul de mult şi nu mi-a plăct niciodată să dau bani pe un Linux atâta timp cât am de unde alege din multitudinea de distribuţii gratuite.

Revenind la această versiune de Linspire se pare că nu aduce multe noutăţi în afară de fonturile TrueType de la Microsoft, posibilitatea de a vedea fişiere video în format .WMV, posibilitatea de a deschide şi salva fişiere în formatul OpenXML de la… Microsoft. Dacă acestea pot reprezenta un plus, atunci le trecem la capitolul „Plus” şi îl încheiem aici.

Capitolul cu minusuri este mult mai mare: Help-ul Linspire şi filemele de prezentare au dispărut, locul lor fiind luat de Help-ul standard din KDE; LTorrent a fost înlocuit de KTorrent; grafica nu mai este aşa de eye-candy ca în Linspire 5 – parcă a fost lăsată de izbelişte: are un singur wallpaper şi nimic desktop 3D; deşi instalarea este simplă şi durează puţin nu ai posibilitatea de aţi păstra directoarele /home, /root sau altele pe partiţii diferite.

Mai multe detalii găsiţi citind articolul direct la sursă sau dacă scoateţi 50$ din buzunar să cumpăraţi o licenţă Linspire 6.

Screenshot-uri Linspire 5

Linspire 5-1Linspire 5-2Linspire 5-3

Screenshot-uri Linspire 6

Linspire 6-1Linspire 6-2Linspire 6-3

Cine-i mai eye-candy?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: