Publicat de: newsoss | Octombrie 13, 2007

Interviu cu John Hull de la Dell

De mai bine de 4 luni Dell furnizează calculatoare ca au instalat Ubuntu. Cei de la LXer.com i-au luat un interviu lui John Hull, managerul de la Linux Engineering team din cadrul Dell. Iată câteva dintre întrebările puse în cadrul interviului:

  • Poţi să le spui cititorilor noştri câte ceva despre tine şi despre cum s-a născut pasiunea ta pentru calculatoare  şi software?
  • Cum ai ajuns la Dell?
  • Care este poziţia ta actuală şi care îţi sunt responsabilităţile?
  • Poţi să-mi spui ce a însemnat pentru Dell furnizarea de calculatoare cu Linux/Ubuntu preinstalat? Ce s-a schimbat şi ce a rămas la fel?
  • Estimările iniţiale privind vânzarea de calculatoare cu Ubuntu preinstalat erau undeva în jurul a 1% din totalul vânzărilor Dell, adică 20,000 de unităţi pe an. Estimările acestea s-au materializat până acum?
  • Ai spus că lucrezi în echipa Linux de la Dell de mai bine de 7 ani. Presupun că erai acolo şi în anul 2000 când Dell furniza calculatoare cu Red Hat preinstalat. Poţi să spui ce s-a schimbat în aceşti 7 ani de furnizarea de calculatoare Dell cu Ubuntu Linux preinstalat a devenit un adevărat succes, succes ce nu a fost atins în 2001 de calculatoarele cu Red Hat preinstalat?
  • Din ceea ce se ved, instalarea Ubuntu pe maşinile Dell este una de tip „vanilla” deoarece sunt multe schimbări / modificări pe care Dell le-a făcut distribuţiei standard Ubuntu. Poţi să ne spui câte ceva despre asta?
  • Nu de mult timp, Dell a început să distribuie calculatoare cu Ubuntu şi în Regatul Unit, Franţa şi Germania.  Poţi să ne spui ceva dacă Dell va furniza calculatoare cu Ubuntu în şi mai multe ţări?

Mai sunt câteva întrebări, unele foarte directe, privitoare la concurenţa Ubuntu. Dacă găsiţi aceste întrebări interesante mergeţi şi citiţi răspunsurile direct la… sursă

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: